CHAMPAGNE PUNK - vive le Terroir!

We love rare goods – not only in fashion
To equip you with the best dresscode choices for your next dinner party is our core expertise but this season we went a step further and surprise you with a Champagne selection of some of the most sought after winemakers of the Champagne.

Beyond the huge factory productions of the big players a vivid scene of passionate winemakers, fond of their Terroir and heritage, developing Champagnes with their very own character. Biodynamic and organic agriculture, working hand in hand with nature, brings out distinct and highly anticipated bottles that are hard to find. Some just produce a few hundred bottles and many of the houses do not even sell to large companies.

In order to surprise you, dear reader and appreciated lover of scarce things, we sat down with one of Switzerland’s best wine and Champagne importers Secli Champanerwelt. Together with the experts at Secli we made a selection of specialities exclusively available throughout December at Opia.

We’ll pop the corks from 27th of November throughout December selling you perfectly chilled Champagne on the go – while stock lasts!
Scroll down for a list of the selection.

And by the way Zachary Sussmann and Editors of Punch just published an amusing yet informative book “Sparkling Wine for Modern Times" explaining and exploring the world of bubbles beyond Champagne.

Sparkling Wine for modern times 

 

CHAMPAGNE-PUNK – Vive le Terroir!
Wir lieben Raritäten – nicht nur modisch…
Damit Sie beim nächsten Dinner nicht nur in Sachen Dresscode brillieren, haben wir uns kurzerhand mit Secli Champagnerwelt, DEM Spezialisten für seltene Winzer-Champagner, zusammengeschlossen. Längst hat in der Champagne eine neue Ära begonnen. Nicht Millionen von Flaschen aus Champagnerfabriken von grossen Namen werden gepflegt, sondern vielmehr entwickeln die Winzer ihren eigenen Stil mit Fokus auf Terroir und Traubensorte. “biologischer und biodynamischer Anbau sind bei vielen Winzern bereits eine Selbstverständlichkeit. Auch werden Schwefelzugabe und Dosage sehr zurückhaltend eingesetzt und nur bestes und ideal-reifes Traubengut geerntet und verarbeitet.” sagt uns der Experte von Secli. Entsprechend individuell und spannend sind die Resultate.

Uns begleitet ein Klimaschrank voll mit Champagner Raritäten durch die Adventszeit - zum Entdecken und natürlich zum Geniessen. Eine Liste der aktuellen Champagner steht ab 27.11 hier.

  • Reservé Brut AC (deg. 21) 
    Bérêche et Fils

  • Téthys (B.2018), Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru AC
    Champagne Guiborat

  • Brut (deg.20), ROSÉ AC
    Hélène Beaugrand

  • Shaman 18, Extra Brut ROSÉ Grand Cru AC 
    Marguet

  • L’Or D’Eugene (deg.21), Extra Brut Blanc de Noirs AC 
    Moussé Fils

  • Grand Cellier (deg.19), Brut 1er Cru AC
    Vilmart & Cie